Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Şarkıcı Aleyna Tilki’den 1 numara pozu
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Bir süredir ortalarda görünmeyen Aleyna Tilki (24), yeni şarkısı için verdiği poz ile gündem oldu.
Ilıca Termal Tesisleri’nde Dönüşüm Seferberliği
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Aziziye Belediyesi, Ilıca Termal Tesisleri'nde aile kabinlerini artırarak, bungalov evler ve VIP aile havuzları ile…
Antalya’da 40 Yıllık İçme Suyu Boruları Yenileniyor
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş ilçesi Kınık ve Ova Mahallelerinde 60 milyon lira yatırımla 40 yıllık…